20 Ekim 2014 Pazartesi

MANTAR YATAĞINDA LİMONLU TAVUK

Tavuk ile sürekli yeni şeyler denemeyi çok seviyorum. İngiltere de iken limon sosu ile tatlandırılmış tavuk yemekten çok hoşlanırdım. Bende denemek istedim. Yapılışı son derece kolay bir yemek... Bence limon, tavuğa çok lezzet katıyor. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim... 





MALZEMELER:

  • 3 adet tavuk budu (kişi sayısına göre çoğaltın)
  • 1,5 adet limon
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber



GARNİTÜR İÇİN:


  • 9-10 adet mantar
  • 2 adet orta boy soğan 
  • 2 yemek kaşığı un
  • yarım su bardağından biraz fazla tavuk suyu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 50 gram tereyağı

YAPILIŞI:

Tavuk butlarını kemik ve derisinden ayırın. Tavukları streç film ile sarın ve üzerine sert bir maddeyle hafifçe vurarak inceltin. Geniş bir tavada tereyağını eritin ve tavukları arkalı, önlü kızartın. Kızarmış tavukları borcama alın. Tavada kalan tereyağını da tavukların üzerine gezdirin. Limondan 3 adet ince dilim kesin ve geriye kalan limonları sıkın. Sıktığınız limonları tavukların üzerine gezdirin. Her bir tavuğun üzerine de kesmiş olduğunuz limon dilimlerinden paylaştırın. Tavukların üzerine tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
Orta hararetli ateşte, başka bir tencereye tereyağını koyup, eritin. İçine yemeklik kestiğiniz soğanları ekleyin ve pembeleştirin. Sonra küp kesilmiş mantarları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Mantarlar suyunu çekip, kavrulunca 2 yemek kaşığı unu ekleyin ve birlikte sürekli karıştırarak unu kokusu çıkana  kadar kavurun. Daha sonra üzerine yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin ve pişirmeye devam edin. Sosunuz tok bir kıvam alacak. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. En son içine ince kesilmiş maydanozu ekleyip, bir kez daha karıştırın ve ocağın altını kapatın. Servis yapacağınız tabağa önce hazırladığınız mantar sosundan koyun. Onun üzerine de tavuğu yerleştirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder