15 Temmuz 2014 Salı

KABAK KAVURMASI


Yaz geldiğinde en sık yaptığımız yemeklerden biridir. Hem çok lezzetli ve hem de çabuk hazırlayabileceğiniz bir yemek çeşididir. Eğer siz de kabak sebzesini seviyorsanız mutlaka deneyin. 

 



MALZEMELER:

  • 1 kilo kabak
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam acı pul biber
  • yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
YAPILIŞI:

Kabakların kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. İyice yıkayıp, süzün. Yemeklik kesilmiş soğanları zeytinyağın da pembeleştirin. İçine kabuğu kesilmiş ve küp doğranmış domatesi, kırmızı toz biberi ekleyin. Domates suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Suyu süzülmüş kabakları ekleyin ve ocağın altını kısıp, arada sırada karıştırarak kavurun. Kabakların pişmesine yakın acı pul biber ve tuzunu ekleyin. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder